| Proporcje:
p贸艂 kilograma podrob贸w (serca, p艂ucka), 2 suszone grzybki,1 cebula, 80 dkg ziemniak贸w, 5 dkg s艂oniny,z膮bek czosnku, 2 szklanki 偶uru.
Wykonanie
Podroby ugotowa膰 z niewielk膮 ilo艣ci膮 wody z grzybkami suszonymi, odcedzi膰, wykorzysta膰 na nadzienie do nale艣nik贸w. Obrane ziemniaki, pokroi膰 w kostk臋, ugotowa膰 na wywarze z podrob贸w. W chwili gdy ziemniaki s膮 mi臋kkie, doda膰 偶ur, zagotowa膰. Okrasi膰 s艂onin膮 podsma偶on膮 z cebul膮, doda膰 z膮bek czosnku.
Wi臋cej przepis贸w znajdziesz na www.hitek.cba.pl |